Više o edukaciji:
* početni nivo
Osnovne kuharske tehnike, bazna priprema jela od mesa, ribe, povrća, žitarica, voća. Kako odabrati kvalitetnu namirnicu, planiranje obroka, termička priprema namirnica prema modernim metodama i tehnologijama. Korištenje alata u kuhinji, tehnike i kuharski savjeti.
Obraditi će se najučestalija jela, planirati mjesečni obroci, obroci za svečane prigode i party prijedlozi. Nakon što prođemo cijelo gradivo biti će spremni samostalno ući u kuhinju i zadiviti ukućane stečenim novim vještinama.
Svako jelo bazirano je na dostupnim namirnicama.
Uvijek je naglasak na domaće i svježe namirnice, ali svakako ćete sresti i smrznute.
Trajanje 160 sati raspoređeno u 8 satne radne dane. Ovisno o grupi, mogući su jutarnji i popodnevni termini.
Samostalni rad na radnim jedinicama. Jedinice su opremljene osnovnim alatom, setom noževa i malim kućanskim aparatima koji su potrebni za obradu namirnica. Prije početka biti ćete upućeni u sigurno korištenje.
Osigurana radna odjeća (pregača, kapa), materijal za pisanje i tablet sa planom i programom.
Program Vas vodi kroz gradivo sa opisom teme koja se obrađuje, recepturama i potrebnim alatom. U svakom trenu moguće je vratiti se na prethodni korak i na taj način postaviti vlastiti tempo praćenja edukacije.
Edukatori:
chef akademik Branko Ognjenović
chef edukator Dario Lide
chef edukator David Skoko
Cijena tečaja iznosi 12.000,00 kn plativo u ratama. Za uvijete plaćanja molimo da se obratite na